Nye tider i vinden

Udvikling af bynær skov →

Nye tider i vinden

(Årligt arrangement)

Nye tider i Vinden er et lokalt egnsprojekt med international rækkevidde. Den overordnede vision er at genopdage stationsbyen og egnen igennem kunst og kultur. Projektet vil forløbe over hele året 2020. Projektet vil undersøge stationsbyen og landsbyernes fremtid igennem egnens erindringer, traditioner og historier og bruge det der allerede findes, på nye måder.

Formål:

Projektet ønsker at eksperimentere med nye løsninger til at håndtere de udfordringer vi står overfor i forhold til fremtidens rum, både lokalt og globalt – og at undersøge hvad der sker, når kunst og kultur møder disse udfordringer.

Igennem kunstneriske interventioner, ønsker vi at genopdage egnens ’rum’, at skabe en bevidsthed omkring rumlige fortællinger og menneskelig tilstedeværelse, at se på vores samhørighed med kulturen og naturen omkring os, samt at udfordre de generelle forestillinger og forventninger der er til bygninger der ikke længere er i brug.

Udfordringerne er ikke unikke for Vinderup, regionen eller Danmark, de eksisterer i hele Europa – og i hele verdenen. Derfor er det vigtigt med projekter, der vil gå nye veje og engagere nye samarbejder og kultureksperimenter med lokale, regionale og internationale partnere.
Med Vinderups særlige størrelse som stationsby er der her rigtig gode forudsætninger for at afprøve nye ting og tiltag i byudvikling, fordi kompleksiteten er mindre end i de større byer.

Ved at igangsætte et undersøgende projekt som Nye tider i Vinden, kan vi være med til at udvikle nye måder at samarbejde, skabe viden, navigere og tænke kollektivt på – og derved bidrage med nye perspektiver til fremtidens samfund.

Projektets mål med at styrke de lokale kulturaktiviteter forventes at bidrage til:

  • At børn og unge inddrages mere aktivt i spørgsmål om egnens fremtid.
  • Bedre integration af nye borgere.
  • Bosætningen i området
  • At flere opdager landsdelens ressourcer og muligheder.
  • At Vinderup egnen bliver synlig og indgår i kommunale og regionale netværk for kunstnere, kulturarbejdere og iværksættere.
  • Et mere stabilt netværk for kunstnere, kulturarbejdere og iværksætter – personer som i dag ofte arbejder alene i landområderne. Herved styrkes mulighederne for nye, utraditionelle arbejdspladser i Vestjylland.
  • At udvikle nye måder at samarbejde, navigere og tænke kollektivt på – og derved bidrage til fremtidens samfund.
  • At styrke det lokale sammenhold og derved skabe det bedste udgangspunkt for et bæredygtigt og grønt samfund.

Vil du være med til at gøre en forskel?

Meld dig ind nu og vær med til at gøre en forskel i Vinderup og omegn. 

Tilmeld dig

Vinderup Borger- og Håndværkerforening

En aktiv medspiller og intiativtager for gode idéer der er til gavn for borgerne og forretningslivet i Vinderup og omegn. Vi arbejder for at Vinderup forbliver et godt sted at bo med aktiviteter for alle borgere. 

Kontakt

Bestyrelsen, VBH
vinderupbh@gmail.com

Link til vores facebook